Pròtesi Dental
Prostodòncia

Protesis Dental

La prostodòncia és la branca de l’odontologia que s’encarrega del restabliment i manteniment de la funció masticatòria, la comoditat, l’estètica i la salut del pacient mitjançant la restauració de les dents naturals o la substitució de peces dentàries.

En la societat moderna, el deteriorament de la salut dentibucal i la pèrdua de dents sovint es deuen a les càries i la malaltia periodontal.

Altres causes inclouen el càncer bucal, traumatismes i trastorns del moviment de l’aparell masticatori com el bruxisme. Com a resultat, el pacient pot patir problemes estètics, alteració de la funció masticatòria, malestar psicològic i deteriorament de la qualitat de vida.

En el seu paper d’arquitecte oral de l’equip de salut dentibucal, el prostodontòleg elabora plans de tractament en estreta col·laboració amb altres odontòlegs especialistes, per tal d’oferir als pacients la millor atenció possible. Els coneixements clínics del prostodontòleg abasten dues grans àrees:

  •  Diagnòstic, planificació terapèutica i prevenció
  •  Tractament dental amb un ampli repertori de solucions com empastaments, pròtesis, facetes, corones, ponts, fèrules, implants i intervencions cosmètiques

Molts problemes dentals poden ser corregits per un odontòleg general, però els casos més complexos requereixen un enfocament coordinat, de vegades amb intervenció de diversos especialistes. En aquests casos, el prostodontòleg exerceix una funció doble: a més de tractar al pacient, s’encarrega de coordinar i supervisar l’equip dental que participa en el pla terapèutic.

El prostodontòleg elabora plans de tractament en estreta col·laboració amb altres especialistes i també amb odontòlegs generals, per tal d’oferir la millor atenció possible. És de justícia remarcar que el prostodontòleg deu una gran part de l’èxit al protetista o tècnic de laboratori que fabrica les pròtesis, entre els quals tenim un bon nombre de professionals de gran mèrit. El bon tàndem implantòleg – prostodontòleg – protetista és fonamental per aconseguir un gran final en els nostres propòsits en la col·locació de pròtesis i implants dentals.